Понад дві тисячі гривень віддала працівник одного з торгових закладів міста шахраю. Зловмисник виманив готівку за неіснуючий товар, представившись кур’єром.

Невідомий прийшов у торговий заклад 22 вересня. Заявив, що привіз доставку, яку, згідно накладних, потрібно оплатити. Продавець зателефонувала до власника магазину та передала йому телефон. Зловмисник вправно заморочив голову підприємцю, прочитавши номер накладних та заявив, що залишає їх продавцю. Завершивши розмову, непомітно вимкнув телефон, а тоді сказав продавчині, що власниця дала згоду оплатити товар. Дівчина, відраховуючи гроші, все ж вирішила зателефонувати ще раз власнику. Однак телефон був вимкнений, а допоки вона вмикала ґаджет, кур’єр підняв галас, що дуже поспішає, бо вже затримує іншу доставку і  жертва обману таки віддала пройдисвіту готівку. Той, повідомивши, що принесе посилки з авто, вийшов з крамниці. Більше його продавець не бачила. Довелося телефонувати в поліцію. За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження.

Краяни, будьте вкрай обережними у спілкуванні з незнайомими людьми. Якщо невідомий пропонує вам здійснити будь-які фінансові зобов’язання, переконайтеся, що не спілкуєтеся з аферистом.

Не віддавайте готівку, не переконавшись у наявності товару, не вірте лише смс-повідомленням про зарахування готівки на рахунок, не повідомляйте конфіденційні дані телефоном, не оплачуйте сумнівні рахунки та виграші, не міняйте валюту, а що гірше  – не впускайте в домівку незнайомих осіб!

Від admin