Відомі люди і просто наші знайомі діляться в соцмережах випадками нових і не надто нових прийомів, на які попадаються довірливі громадяни.

Поширені в останні роки телефонні шахраї виманили в родини відомої співачки Анастисії Приходько чималу суму грошей.

В її сім’ї такі випадки траплялися вже двічі.

Першого разу вночі зателефонували бабусі співачки. Це був наче Настін голос, і ніби сама вона розповіла, що збила на дорозі людину, що їй терміново необхідні гроші. Бабуся повірила злочинцям і винесла з дому всі збереження. А минулої доби зловмисники зателефонували вже свекрусі і повідомили що її син і Анастасія дістали важкі травми і їм терміново необхідна медична допомога. В цей час зв’язатися зі співачкою і її чоловіком було неможливо, адже вони мали тривалий авіапереліт. Тож жінка повірила шахраям, ввіддала свої кошти та ще й попросила Настіного кума допогти і привезти грошей. Чоловік послухав і гроші привіз. Співачка була в шоковому стані післа таких новин.

Анастасія поділилася відео-зверненням на сторінці у Фейсбуку, у якому розповіла про ці прикрі “розводи”, щоб застерегти людей і закликала бути уважними: зуміти в екстренній ситуації справитися з емоціями і придумати якісь “секретні” слова, відомі лише вашим близьким.

Новий шахрайський прийом з використянням почуття жалості до дітей ілюструє оголошення подине нижче.

22198948_1699058286803273_432734270_o

Тож, будьте пильними. Не попадайтеся на “гачок” шахраїв.

 

Тернопільська липа

 

Від admin