Урочистості з нагоди Дня працівника лісу, який традиційно відзначають у третю неділю вересня відбулися у Марійському духовному центрі у селі Зарваниця Теребовлянського району. До заходу долучилися голова Тернопільської ОДА Степан Барна, голова обласної ради Віктор Овчарук, заступник голови ОДА Ігор Вонс, голова Теребовлянської РДА Юрій Ништа, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк. Кращих працівників галузі відзначили грамотами, – інформує прес-служба ОДА.

Степан Барна подякував працівникам лісового господарства за віддану працю, озеленення області та за підтримку армії, родин поранених і загиблих, яку вони невпинно надають: «Ви не чужі до теми війни на Сході України, регулярно привозите дрова, допомагаєте при різних обставинах. Тому прошу і надалі продовжувати таку політику, адже на сьогодні найціннішими для нас є наша земля і свобода. Втрата нашої незалежності призведе до втрати наших можливостей. Закликаю вас бути рупорами державотворення в області, прикладом державництва та економічного зростання».

lis-09-2017-2

За словами очільника Тернопільщини, область зацікавлена у тому, щоб максимально відродити ліси.

«Ми маємо розуміти, що це те багатство, яке формує нашу економіку і дає роботу тисячам працівників. Тому сьогодні нашим пріоритетом є максимальне збільшення доданої вартості в області, щоб люди мали можливість працювати тут і створювати на місцях людські блага. Мені приємно, що цьогорічні показники сплати податків зросли, порівняно з минулим, – 38 мільйонів гривень. Це говорить про те, що зросли показники доходів і в нашому лісовому агенстві з’явився хороший менеджмент, а також люди, котрі працюють чесно і розуміють, що треба думати про державу і колектив», – наголосив Степан Барна.

lis-09-2017-1

Також за сумлінну роботу подякував лісникам архиєпископ і митрополит Василій Семенюк. Він зазначив, що завдяки старанням працівників лісового господарства вдалося озеленити Зарваницю.

Про те, що лісове господарство – це не лише вирубка лісів, а й насадження та їх охорона, наголосив заступник голови Тернопільської ОДА Ігор Вонс. За його словами, працівники вкладають багато зусиль, щоб виростити деревце і створити ліс.

«Сьогодні підприємства шукають шляхи для розвитку та вкладають кошти. Я переконаний, що спільними зусиллями ми розвиватимемо галузь, адже перспектива існує і лісові господарства підтримують багато соціальних проектів», – зазначив Ігор Вонс.

lis-09-2017-3

Нагороду від Президента України за участь в антитерористичній операції та надання гуманітарної допомоги вручили лісничому Теребовлянського лісництва Ігорю Невідомому. Чоловік працює за покликанням майже 30 років і вважає власну професію справжнім даром: «Ми допомагаємо людям, які захищають нашу Батьківщину та їхнім сім`ям, які звертаються з проханнями до нас. Всі свої роки я віддав цій роботі і радий, що обрав саме її, адже ліси – це «легені країни», наше багатство, яке потрібно оберігати».

Від admin