Священики з Тернополя та з Козови мали повноваження  відпускати собливо тяжкі гріхи. Цей мандат діяв рік. А тепер Папа Римський зробив його довічним, — пише інтернет-видання “Газета номер один”.

У Рік Божого милосердя (2016-й) четверо священиків з України отримали привілей від Папи Римського відпускати гріхи, резервовані Апостольським Престолом.

Цей мандат був чинним протягом року. А після завершення терміну для двох служителів церкви – настоятеля храму Різдва Пресвятої Богородиці м. Тернополя о. Йосафата Саврана та священика храму Успення Пресвятої Богородиці смт. Козова о. Василя Баглея – Папа зробив такі повноваження довічними.

Так, мабуть, разів у три-чотири моя відповідальність зросла. Я – парафіяльний священик і маю обов’язки на парафії, а тут ще додалися місіонерські справи. У великий піст і за місяць до цього мене не було ні вдома, ні на парафії. Це були постійні реколекції, місії, які охоплювали не тільки Тернопільщину, а центральну та східну Україну. Ці зустрічі пов’язані не тільки зі сповіддю, а й зі зголошенням про Бога Милосердного, — розповідає о. Василій.

Від admin