Приблизно двісті тисяч людей прибули на прощу до Зарваниці минулими вихідними. Хтось ішов пішки, молився усю дорогу та відвідував богослужіння. А хтось їхав власним авто, набравши з собою всіляких наїдків та алкоголю.

– Ми йшли до Зарваниці пішки. На дорогу витратили десь дванадцять годин, розповідає тернопільський пластун і прочанин Микола Бігус. – Утім, основна група, яка рухалася від Катедри, витратила значно більше часу — прочани йшли та молилися більше доби.

Цікаво, що уздовж маршруту прощі, як переконалися тернополяни, алкоголю і справді ніхто не продавав — так розпорядилася обласна влада. Але деякі учасники прощі все ж запаслися спиртним.

– Прикро, що деякі люди приїжджають на прощу просто повеселитися, а не заради духовного очищення та збагачення, – розповідає Микола. – То тут, то там було видно шумні компанії, які замість молитися, зробили на красивій природі пікніки і пиячили там. Але приємно, що молодь переважно ставилася до порочанства серйозно.

До слова, патріарх УГКЦ Святослав Шевчук відразу після прибуття зустрівся саме з молоддю.

– Біля парафіяльної церкви зібралося декілька тисяч молодих прочан, – каже Микола. – Вони уважно слухали патріарха. А він говорив про важливість активної та здорової молоді у суспільстіві. Ще дуже красиво було у суботу ввечері, коли усі прочани запалили свічки. Тоді майдан заповнили тисячі вогників, було просто неймовірно.

Тернопільського губернатора Валентина Хоптяна, який також приїхав у Зарваницю, слухали не так уважно. Коли він під час промови почав розповідати про досягнення президента Віктора Януковича, присутні почали закрикувати та засвистувати губернатора.

Цікаво, що до Зарваниці приїхали багато гостей і з закордону. Прочани бачили автобус із швейцарськими номерами. Було також багато паломників із діаспори.

20хвилин

Від admin