Українці вже стомились від постійної боротьби: у політиці, на роботі, особистому житті. Сімейні і побутові проблеми просто таки «засмоктують» і без того пихологічно виснажених людей.

З 10 липня в Українському домі «Перемога» допоможуть подивитись на світ під іншим кутом і навчать як жити повним життям, де присутні порівну і щастя, і радість, а не лише смуток й зобов’язання.

Виставку картин художника, поета і просто всебічно розвиненої людини — Шрі Чінмоя демонструють у Тернополі вперше. До цього вона об’їздила майже всі обласні міста України. Роботи художника «приїхали» з його персонального фонду, що у Нью-Йорку.

60 картин Чінмоя об’єднує одне — на усіх зображені птахи.

— Роботи цієї серії виставлялися і в Луврі, і в Камакурі та у Японії. Усі зображення пронизані світлом і несуть лише позитивні емоції. Шрі Чінмой присвятив усе своє життя спробам поєднати спокій, гармонію і єдність в одне ціле. І своїми малюнками, книгами, власними діяннями він хотів передати людям це відчуття глибокого спокою. Бо, як він стверджував: «Немає гіршого нещастя, аніж втратити спокій», — розповідає керуюча виставкою Ганна Смирнова.

Чому саме птахи? — запитаєте ви. Відповідь проста: вони асоціюються у Шрі Чінмоя зі свободою і спокоєм, які передають політ душі. До слова, він намалював близько 16 млн малюнків птахів і усі вони неповторні та зображені у різних кольорових гамах.

Окрім лише перегляду робіт художника, відвідувачам пропонують низку концертів, поетичних вечорів, майстер-класів, лекцій, семінарів і тренінгів.

Щодня для всіх відвідувачів безкоштовне малювання фарбами та олівцями. Ніхто нікого не критикує, а навпаки радять як і що краще зобразити.

Так, 13 липня, о 18.30 у супроводі живої музики відбудеться лекція «Що таке щастя?», 14 липня розповідатимуть про методику йоги, 15 липня о 16.00 літературний вечір «Поезія духовного пошуку», розповідатимуть також про медитацію 20 липня, та слухатимуть Мелодії Шрі Чінмоя у супроводі акордеону та різноманітних флейт.

Завершиться виставка та усі цікаві заходи 22 липня. Тоді об 11.00 проведуть розважальну програму для дітей з клоуном Костиком, а о 16.00 відбудеться концерт «Музика душі».

Фото тут.

Олена Лисиця

Тенопільська Липа

 

Від admin