Свято Івана Купала у Тернополі відзначали 2 дні поспіль. Особливо масштабне гуляння було в парку Топільче. Там, у ніч з 6 на 7 липня разом із піснями, хороводами і танцями провели купальську ніч.

Опівночі, як і годиться за народними традиціями, розпалили багаття.

І хоча зроблено воно було, дещо по-іншому, ніж робили це наші пращури, однак, справило велике враження на тернополян. Майже двометрове вогнище палахкотіло приблизно 15 хвилин, а згодом, коли вогонь став менший, через нього почали стрибати хлопці, а потім до них приєдналися й закохані пари.

—Я вперше стрибаю через вогнище, думала, що це складно, але все виявилось набагато простішим. Вірю, що купальський вогонь очищає душу від негативу, а також, ще більше сприяє розвитку стосунків в закоханих парах, — розповідає тернополянка Ольга Криницька

Дівчата віночків у воду не пускали, цвіту папороті ніхто не шукав, проте це свято тернополяни люблять. Бо відзначали його й 7 липня поблизу гідропарку концертом та частуванням українськими стравами. Також, там пропонували всім охочим заспівати зі сцени будь-яку українську пісню чи затанцювати народний танець.

Фото можна переглянути тут.

Олена Лисиця

Тернопільська Липа

Від admin