Під час перебування на Монастирищині, голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян провів нараду, присвячену підготовці до проведення ХІV Всеукраїнського  фестивалю лемківської культури «Дзвони Лемківщини».

Нагадаємо, що такий захід відбуватиметься 4-5 серпня 2012 року в урочищі Бичова, поблизу м. Монастириськ, Тернопільської області.

«Проведення такого фестивалю вже стало доброю традицією, а про його популярність свідчить те, що «Дзвони Лемківщини» відомі далеко за межами Тернопілля та України, і щороку збирають лемків та шанувальників лемківської культури з усіх-усюд», – каже голова облдержадміністрації.

Звертаючись до учасників наради Валентин Хоптян підкреслив, що захід має відбутися на високому рівні, тому роботу з його підготовки уже розпочато.

Сьогодні на території урочища споруджуються нові дерев’яні будівлі майбутнього Лемківського села, діють постійні музейні експозиції, в яких представлений побут цієї самобутньої етнічної групи українців.

Уже розпочато реєстрацію учасників майбутнього свята, яке обіцяє гостям чимало приємних несподіванок. Ведуться переговори щодо участі художніх колективів та виконавців з інших держав.

До речі, цього року, окрім основної сцени, діятиме ще й дитяча. Тут наймолодші учасники фесту демонструватимуть свої творчі здібності.

Діятиме на фестивальній території й містечко майстрів та ярмарок їхніх виробів.

Спілкуючись із представниками Всеукраїнського товариства «Лемківщина», учасниками виїзної наради, голова облдержадміністрації звернув увагу на важливість вирішення низки питань, які виникають під час проведення фестивалю.

Зокрема доручено облаштувати додаткові зупинки для автомобільного транспорту, забезпечити доставку гостей свята від автовокзалу м. Монастириська до місця урочища Бичова, встановити вказівні дорожні знаки на основних маршрутах проведення фестивалю лемківської культури «Дзвони Лемківщини».

Відповідним медичним службам доручено організувати медичне обслуговування учасників, чергування машин швидкої допомоги та контроль за санітарно-епідеміологічною ситуацією під час проведення фестивалю лемківської культури.

Правоохоронним органам доручено забезпечити охорону громадського порядку.

Від admin