В урочистій церемонії підписання угоди про партнерство взяли участь заступник голови – керівник апарату ОДА Юрій Желіховський і директор програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Здоров’я жінок України» Лаурентіу Стан.

Звертаючись до присутніх, Лаурентіу Стан повідомив, що програма реалізовується лише у 16-ти областях України, а тому відкриття її зокрема в Тернопільському регіоні є важливим кроком.

«Ми плануємо працювати як з медичними працівниками, так і з людьми загалом, змінюючи їхнє ставлення до питань, пов’язаних із плануванням сім’ї, та слідкувати за якістю послуг і інформації, що надаються населенню», – зазначив Лаурентіу Стан.

Відповідно до Угоди,  Тернопільська обласна державна адміністрація та програма «Здоров’я жінок України» погоджуються спільними зусиллями спрямовувати свою роботу на збереження репродуктивного здоров‘я українських жінок, чоловіків і сімей Тернопільської області,  шляхом поліпшення доступу до якісних послуг з планування сім’ї та репродуктивного здоров’я та до сучасних контрацептивів, як альтернативи  не запланованій вагітності та пов’язаному з нею аборту.

Спільно із місцевими партнерами з державного і недержавного секторів, Програма USAID «Здоров’я жінок України» організовуватиме просвітницькі кампанії для населення і працюватиме над тим, щоб послуги з планування сім’ї і репродуктивного здоров’я ставали більш доступними. Зокрема, планується, що в результаті реалізації Програми рівень абортів знизиться на користь збільшення використання сучасних, безпечних і ефективних методів контрацепції.

Від admin