Ось вже кілька днів найколоритніша вулиця Тернополя — Валова, перебуває у стані «розрухи». Реставраційні роботи у розпалі, та на даний момент, тернополяни не спостерігають жодних змін, окрім хіба що демонтажу бруківки.
Власне, через це і твориться весь розгардіяш, а в перший день початку ремонту вулицю навіть перекрили. Якщо самі мешканці міста ще якось справлялись з цією проблемою, йдучи на вулицю Руську іншими шляхами, то продавці магазинів на Валовій ледь пережили цей день.— Спочатку ми вже було злякалися, що вулиця буде перекрита аж до завершення ремонтних робіт. Але на щастя, згодом її відкрили, та прибутки від продаж значно скоротилися. Багато хто й надалі оминає Валову, боячись шуму важкових машин і бульдозерів, — ділиться своїми міркуваннями пані Наталя продавець однієї з крамниць одягу.
Інші продавці теж розділяють таку думку. Скаржаться також на відсутність туристів, які часто гуляють центром міста, а тепер з обережності нашкодити працівникам оминають вулицю.
Художники та май1стри вишиванки і бісероплетіння розміщують свої роботи просто на піску, а зайти в магазини шляхом без землі й порохів, можна лише по каналізаційним люкам.
Зайти на валову можна різними шляхами, які не відомі усім тернополянам. Так, у магазини мгожна зайти не з вулиці Сагайдачного, а через двори по обидві сторони вулиці.
Міський голова, обіцяє, щ ремонт завершать 23 серпня, однак мало хто вірить у правдивість цих слів. Як відомо, в нашій країні подібні ремонти тривають місяцями…

Місто

Від admin