Ось вже кілька днів найколоритніша вулиця Тернополя — Валова, перебуває у стані «розрухи». Реставраційні роботи у розпалі, та на даний момент, тернополяни не спостерігають жодних змін, окрім хіба що демонтажу бруківки.

Власне, через це і твориться весь розгардіяш, а в перший день початку ремонту вулицю навіть перекрили. Якщо самі мешканці міста ще якось справлялись з цією проблемою, йдучи на вулицю Руську іншими шляхами, то продавці магазинів на Валовій ледь пережили цей день.

— Спочатку ми вже було злякалися, що вулиця буде перекрита аж до завершення ремонтних робіт. Але на щастя, згодом її відкрили, та прибутки від продажів значно скоротилися. Багато хто й надалі оминає Валову, боячись шуму важкових машин і бульдозерів, — ділиться своїми міркуваннями пані Наталя, продавець однієї з крамниць одягу.

Інші продавці теж розділяють таку думку. Скаржаться також на відсутність туристів, які часто гуляють центром міста, а тепер з обережності нашкодити працівникам оминають вулицю.

Художники та майстри вишиванки і бісероплетіння  розміщують свої роботи просто на піску, а зайти в магазини шляхом без землі й порохів, можна лише по каналізаційних люках.

Зайти на валову можна різними шляхами, які не відомі усім тернополянам. Так, у магазини можна зайти не з вулиці Сагайдачного, а через двори по обидві сторони вулиці.

Міський голова, обіцяє, що ремонт завершать 23 серпня, однак мало хто вірить у правдивість цих слів. Як відомо, в нашій країні подібні “ремонти” тривають місяцями…

Більше фото тут.

Олена Лисиця

Тернопільська Липа

 

Від admin