Усі знають, що найбільший відсоток усіх злочинів і правопорушень здійснюють під впливом різних речовин, що впливають на психіку людини: алкоголь, наркотики, різноманітні хімічні препарати ті інше. Нещодавно у Тернополі так ледь не вбили «по п’яні» людину.

Кожен сприймає алкоголь по-різному, і кожен сам визначає собі міру, при чому, не завжди правильну. Особливо легковажно ставляться до споживання спиртного молоді люди. До них відносяться й наші герої: 21-річний тернополянин та 24-річний уродженець з Хмельниччини. Останній віднедавна мешкає в Тернопільскій області з дружиною у цивільному шлюбі, має також маленьку донечку.

Життя у парубка не зовсім налагоджене, постійно метушиться у пошуках роботи, не може знайти щось стабільне. Сім’я також не є для нього надійною основою, пріоритетними у його житті є свобода і веселе проводження часу з друзями у гучних компаніях. Звичайно ж, не без алкоголю. Сказати, що хлопець ним зловживає не можна , але й непитущим його аж ніяк не назвеш.

У день, коли трапилась ця неприємна подія, обоє молодих людей відпочивали у свій вільний час кожен зі своїми товаришами. І перші, й другі  випили досить багато спиртного. Познайомились вони чисто випадково: знаходились недалеко один від одного.

Хлопці з обох компаній дуже дружелюбно сприйняли своїх «сусідів»: знайшлись спільні теми, знайомі. За веселими балачками дійшли спільної думки випити ще. Хмельниччанин, у пориві душевної доброти, вирішив пригостити коньяком своїх старих товаришів і нових знайомих. Ніхто не був проти, й жодна людина, звісно, не висловила думки, що це зайве.

У магазині хлопець вибрав коньяк і з‘ясувалась «маленька прикрість» — у нього не було грошей, щоб розрахуватись. Винахідливий хлопець не розгубився — залишив в заставу свій мобільний телефон.

Через деякий час весело продовжуючи пиятику заговорили про особисте: за сім’ї, дівчат, дружин. Хмельничанин почав згадувати про свою маленьку доньку і тернополянин дорікнув йому чому він у цей пізній час не в родинному колі. Слово за слово, і такими своїми «повчаннями» тернополянин сам того не підозрюючи нажив собі таємного ворога. Ображений тим, що його відправляють додому,  а на додачу, ще й дає поради юнак, молодший за нього, хмельничанин кудись швидко пішов.

Усі вже подумали, що він відправився додому і собі хотіли по-трішки розходитись. Та страшний вечір лише починався. Не пройшло багато часу, як розлючений парубок повернувся. Багато не розмовляючи він одразу ж направився до тернополянина і в доволі агресивній формі повів його за ріг крамниці «поговорити». За кілька секунд «балачки» завершились голосним криком. Хмельничанин з ножем у руці вирішив накивати п’ятами і почав тікати. Закривавлений хлопець, лежачи на землі,  прохав, щоб хтось викликав швидку допомогу.

На місце події, де так весело випивали компанії, вирушили одразу міліція і швидка допомога. Правоохоронці оперативно затримали втікача, а медики госпіталізували потерпілого з ножевим пораненням.

Як пояснює начальник Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ Олександр Хілюк, згідно медичних висновків, отримані потерпілим тілесні ушкодження відносяться до тяжких. Юнаку отримав ножові поранення у живіт.

Внаслідок цього, проти підозрюваного порушено справу за частиною 1 статті 121 Кримінального кодексу України. Де зазначено, що умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто таке, яке небезпечне для життя в момент заподіяння, чи таке, що спричинило втрату органу, чи будь-якої його функцій, психічну хворобу або інший розлад здоров’я. За свої діяння хлопець можуть позбавити волі на строк від 5 до 8 років.

Олена Лисиця

Від admin