Атрибутика та сувеніри ЄВРО 2012 розходяться «на ура». Від дорослого до малого прагнуть придбати на згадку якийсь сувенір чи аксесуар на підтримку улюбленої футбольної команди. Але усі ці речі вартують недешево і «турботливі» тернопільські бізнесмени виготовляють подібну продукцію за значно нижчими цінами.

Мабуть, не варто й говорити, що виробляють це все незаконно. Адже у такий час, масового футбольного фанатизму, дуже легко добре заробити на такого роду «сувенірній індустрії». Серед тернополян на форумах і чатах точаться дискусії, що краще: купувати неякісні, фальшиві підробки чи витрачати багато грошей, аби купити шалик, кружку чи футбольний м’яч з логотипом ЄВРО 2012.

Та поки люди дискутують з цього приводу, міліція робить свою справу, адже закон є закон. Так, інтелектуальну власність Європейської Футбольної Асоціації, простішими словами, логотип, використовували для набивання на декоративні подушки, автомобільні підголівники, м’ячі та іншу продукцію. Так, станом на сьогодні, оперативники займаються пошуком і знешкодженням нелегального товару. Нещодавно виявили цех, котрий займався продажем через інтернет. Чоловіки, які займались виготовленням такої продукції просто наліплювали на неї торговий знак, право власності на який має лише УЄФА.

За допомогою проведених оперативних заходів, уже встановлено осіб, що безпосередньо причетні до торгівлі контрафактним товаром. Проти підприємців порушено кримінальну справу за частиною першою статті 229 КК України, згідно якої вони повинні сплатити штраф розміром від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією і знищенням відповідної продукції, знарядь і матеріалів, які спеціально використовували для її виготовлення.

Олена Лисиця

Від admin