Юні, красиві й талановиті дівчата змагались у міському конкурсі «Світ краси Тернополя» серед старшокласниць загальноосвітніх навчальних закладів міста. Так, цьогоріч продемонструвати свої уміння і довести, що є гідною звання бути найкращою школяркою намагалось вісім учасниць 9-10 класів.

Організаторами конкурсу стали інформаційно-методичний центр освіти Тернополя, методисти якого утворили журі, та учнівський парламент «Наснага». Проводили дійство в українському Домі «Перемога».

Показати себе зі всіх сторін красуні зуміли в чотирьох конкурсах: «Представлення», «Дівчина Квітка», « Хвилина слави або Власні коники»і «Дефіле у вечірніх сукнях».

–   Ми усі готувались до конкурсу з великим хвилюванням і тривогою. Постійно переживаєш чи все нормально із зачіскою, чи не забудеш рухи танцю, чи не сплутаєш слова вірша, але після кожного завдання, розумієш, що воно того варте. І це справді насолода йти на подіумі і відчувати себе, якщо не королевою, то принцесою точно,- розповідає учениця школи №27 Бегуш Христина.

Окрім цього, конкурсантки перевтілювались у квіти: ніжні і тендітні фіалки, колючі троянди, дикі польові маки і ромашки. В рамках одного з конкурсів, вони в такий спосіб охарактеризували свій характер і асоціативно розкрили власну сутність.

«Власні Коники» у юних талантів дещо подібні між собою: дівчата люблять співати, танцювати, готувати різноманітні страви, а дві з них ще займаються гімнастикою. Взагалі, учениці пропагують здоровий образ життя до чого намагаються закликати й своїх однолітків, які прийшли їх підтримати в цей день.

В проміжках між завданнями, до яких учасницям потрібно було деякий час готуватись, публіку розважав народний театр танцю «Посмішка». Танцюристи дарували автентичні народні танці з елементами гімнастичних вправ та акробатики.

По завершенні конкурсних завдань члени журі оголосили результати, згідно яких переможницею стала Анастасія Cлободян з школи № 3, першою віце-міс стала Зоряна Безпалько з тієї ж школи, а улюбленицею публіки, якій віддали звання «Міс глядацьких симпатій» стала Христина Бегуш з школи №27.

Олена Лисиця

Від admin