Мистецтво боді-арту, або мистецтво тіла демонстрували тернопільські майстри, 27 серпня. Тож, неподалік від Тернопільського замку всім охочим розмальовували обличчя чи навіть тіло. Серед них були як діти, так і дорослі.

Так звані тимчасові тату майстри наносили акриловими фарбами, фломастерами, декоративною косметикою.

–  Якщо не приймати водних процедур, не змивати, то малюнок залишається на тілі до трьох діб. Малюю все, що забажають люди, – розповідає майстер Василь Лисак. – А зазвичай займаюсь боді-артом для власних виставок або на замовлення. Цим видом мистецтва серйозно хопився з 2007 року. Для цієї справи, окрім акрилових фарб, також використовую аква-грим. Дв своїх виставки вже проводив у Тернополі в 2008 і 2009 роках. У майбутньому планую виставляти експозиції в інших містах. А ще роблю татуювання й аерографію.

Вправно водила пензликом на обличчях людей малюнки майстер-перукар, візажист Олена Муха.  Фейс-арт, як каже вона, – це одна з напрямків візажу.

 

– Малюю на обличчі все, що завгодно. Для цього використовую аква-грим, тіні, декоративну косметику. Вони не завдають ніякої шкоди шкірі обличчя. Це спеціальні фарби, призначені для нанесення на тіло людини.

Чотири години знадобилось пані Олені, аби намалювати вишиванку на тілі Василеві Лисаку. Дівчина обрала для боді-арту патріотичну тематику, за її словами, з нагоди свята – Дня міста. Малюнок на тілі Олені зробили вперше. Як зізнається Олена, вона полюбляє експерименти, тому, не роздумуючи, відразу погодилась на таку пропозицію. А одразу й не скажеш, що на дівчині вишиванка не вишита, а намальована.

Натомість тернополянка Інна для боді-арту вирішила зупинити свій вибір на готичному стилі, хоча він не є близьким для  дівчини. Такий образ підніс дівчині настрій, а перехожих змушував оглядатись. Адже мистецтво – цікава справа, яка викликає неоднозначне ставлення.

 

 

 

 

 

 

Юля КВІТКА

Тернопільська липа

Від admin