Діти люблять читати – такий сюжет 30 світлин фотовиставки “Дитина читає!”, відкриття якої відбулося 1 червня у галереї “Бункермуз”. Cаме через візуальні образи організатори  експозиції прагнуть привернути увагу до чтива та відродити добрі традиції читання. Виставку ініціював інтернет-портал «Тернопільська Липа» у рамках дитячого літературного фестивалю «Дивокрай». Порозглядати знимки всі охочі мають змогу до 5 червня.

Ні для кого не є відкриттям, що більшість з нас сьогодні не уявляє свого життя без Інтернету. Тож забуваючи по реальність і прекрасний навколишній світ, чимало свого часу проводимо у віртуальному світі. Це стосується і дітвори, яка нічим не гірше володіє навиками користування всесвітньою павутиною.

Відтак, в активістів громадського об’єднання “Тернопільська липа” виникла ідея нагадати всім про мистецтво читання і влаштувати виставку.  Головні акценти експозиції – дитина, книга і фото.  Чому саме діти? Та відповідь доволі проста: любов до читання потрібно прищеплювати з дитинства. Окрім того, показати, що інтерес до книги у дітей не зник, вони люблять читати.

Світлини, які експонуються, є роботами не лише професійних фотомитців, а й фотолюбителів або ж просто взяті з сімейних альбомів.

Під час відкриття виставки усіх присутніх приємно потішили читанням віршів Марта Нагорнюк і Тамара Воробець. Продемонстрували свої творчі здібності і вихованці Тернопільської музичної школи №1.

Усі, хто знайшов кілька вільних хвилин і завітав на дійство, залишились задоволеними.

–  Загалом виставка дуже цікава, мабуть саме через дитячі образи. Тут вивішене фото і нашого сина Віталика. Коли нам запропонували сфотографувати дитину, ми погодились. Ось знайшла фотографію Віталика. Такий серйозний у нього погляд на фотографії. Мабуть, вникає у суть прочитаного, – посміхається Оксана Кирилів. – Хоча син ще не вміє читати, проте дуже любить слухати казки. Найулюбленіша – “Колобок”, “Курочка ряба”, “Котигорошко”. Гадаю, книга вічно буде жити.

Хороші враження від виставки отримала і Віта Негрей, яка прийшла на захід разом із трирічним сином Захарчиком.

– Окрім того, що побачила гарні фотографії і приємно провела час, зустріла ще й багато знайомих, – каже жінка. – Ідея виставки – чудова, оскільки книга потрібна дітям як для розумового, так і духовного розвитку. Керуючись таким принципом, я теж привчаю сина до читання. Зокрема, що вечора перед сном читаю йому казки. Деякі Захарчик знає напам’ять. Вдома маємо міні-бібліотеку, яка складається з 30 дитячих книг.

Порозглядати знимки фотовиставки “Дитина читає!” всі охочі мають змогу до 5 червня.

Тернопільська липа

Від admin