1 червня вперше у Тернополі, а вдруге в Україні, стартував літературний фестиваль «Дивокрай». Триватиме захід до 5 червня. Тож на п’ять днів наше місто перетвориться на невеличку країну дитинства, де вируватимуть літературні пристрасті.

За словами організаторів, Тернопіль є одним з найбільш читаючих міст в Україні. Відтак, аби не втратити цей статус і популяризувати читання серед маленьких мешканців, влаштували літературне дійство.

Вуличні, авторські та духовні читання, літературні конференції, театральні вистави аматорських колективів чекають і це ще не весь перелік заходів, які чекають на тернополян.

Протягом цих днів на Театральному майдані буде діяти книжковий ярмарок дитячої літератури місцевих та українських видавництв.

–  Тішить, що сьогодні інтерес дітей до читання зростає, незважаючи на розвиток епохи інформаційних технологій, – каже маркетолог видавництва “Підручники і посібники” Ольга Лакоцька. – Можу запевнити, що друкована книга досі залишається актуальною. Жодна телепрограма чи фільм не дасть того, що може подарувати читання. На відміну від міст Східної України, у Тернополі є чимала кількість книгарень. Це засвідчує те, що маленькі тернополяни читають, а це – забезпечує їхній інтелектуальний розвиток.

Аби пропагувати любов до читання, до літературного феставалю долучилось і видавництво “Ранок”.

– Зранку протяго години ми вже встигли продати три книги, – розповідає представник видаництва Надія Король. – Найбільшим попитом користуються енциклопедії для школярів, зокрема “Усе про Україну”. До речі, у нас сьогодні можна придбати літературу за 50% знижкою. Загалом чудово, що у Тернополі заопчаткували подібний фестиваль.

Окрім того, у перший день “Дивокраю” на Театральному майдані експонують оригінальні вироби вихованців Центру дитячої творчості дітей та юнацтва, які вони зробили власноруч.

Поруч з виставкою діє благодійний ярмарок для онкохрорих діток, який проводять волонтери. Зібрані кошти підуть на лікування дітей гематологічного відділення міської дитячої комунальної лікарні. Черговий благодійний ярмарок проведуть 5 червня.

Фото з першого дня фестивалю дивіться.

Тернопільська липа

Від admin