Перший заступник міського голови Тернополя Петро Ландяк, що відповідав за житлово-комунальну галузь, подав мерові заяву на звільнення. Своє рішення він пояснив різними підходами до роботи. Натомість претензії мера до чиновника більш конкретні.

У понеділок Сергій Надал підписав заяву на звільнення Петра Ландяка за згодою сторін.

— В мене є ряд претензій до роботи Петра Ландяка, — каже Сергій Надал. — В першу чергу — це стан міських доріг. Незважаючи на неодноразові нагадування, відповідні тендери так і не були проведені. Відтак, робота не була розпочата. Очевидно, займатись громадською діяльністю  (Петро Ландяк є засновником ТМГО “Асоціація споживачів житлово-комунальних послуг” – прим. ред.), писати звернення  легше, ніж виконувати роботу.

Також міський очільник порівняв чиновника з непрацюючою “шестєрьонкою”.

— Коли у  робочому механізмі одна “шестєрьонка” відмовляється працювати, або крутиться в інший бік, — то її міняють, — підкреслив Сергій Надал.

Раніше Петро Ландяк  одному із видань міста прокоментував своє рішення про звільнення розбіжностями у підходах до роботи.

— У мене та міського голови є певні тактичні та технічні розбіжності, різні підходи та принципи у виконанні покладених на мене обов’язків. Стратегічного нічого не трапилось, але цих чинників назбиралося стільки, що я прийняв рішення написати заяву і піти,  — сказав він.

Окрім того, нагадаємо, що раніше Сергій Надал підписав заяву на звільнення начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології міськради — Євгена Бутина.

Вакантну посаду першого заступника міського голови, за словами Надала, займе Владислав Стемковський, який на даний момент працює радником міського голови. Ще минулого року пан Стимковський працював заступником колишнього міського голови і директором департаменту житлово-комунального господарства у міськраді Луцька. Проте внаслідок конфлікту з тамтешнім екс-мером Богданом Шибою, зник з політичного життя Луцька і згодом перебрався до Тернополя.

Тернопільська липа

Від admin