На тернопільських заводах та пекарнях розпочалася гаряча пора випікання великодніх пасок. У кожного з них – власна технологія, яку вони тримають у секреті. Паски в Тернополі випікають з натуральних інгредієнтів та без штучних барвників чи хімічних розпушувачів, запевняють місцеві хлібовиробники.

Пасхальний хліб почали випікати на початку цього тижня. Відтак, здоба вже заполонила прилавки магазинів та супермаркетів.

–       Паски випікаємо тільки на замовлення магазинів напередодні Великодня, – розповідає комірник ПП «Хлібодар» (ім’ я жінка відмовилась називати). – Склад пасок – виключно із натуральних інгредієнтів. Ціни на здобу різні, взалежності від ваги. Так, дитяча паска коштує 4 грн, тристаграмова – 10 грн, а чотиристаграмова – 12 грн. Печемо паски переважно з родзинками, а прикрашаємо збитими білками та кольоровою посипкою. За добу печемо понад тисячу пасок.

Вже близько дев’яти років за однією рецептурою випікає великодній хліб ТОВ “Надзбруччя хліб”, відколи діє завод. Кількість пасхальних виробів залежить від замовлень, пояснює керівництво підприємства. Зараз працівники заводу “Надзбруччя хліб” печуть здобу цілодобово, працюють у три зміни, щоб забезпечити тернопільських сімей випічкою.

–       Паски ми почали пекти цього тижня, з понеділка. Спершу ми готували пробні варіанти випічки, – каже директор Віталій Мархивка. – Для тіста пасок ми завжди використовуємо продукти-складники високої якості. Така політика нашого підприємства. Якщо це борошно – то тільки вищого гатунку, якщо родзинки – то з Ірану. Відтак, наші вироби дорожчі, аніж в конкурентів. Однак досвід показав, що ми обрали правильний шлях.

Як правило, паски випікають до суботи, продовжує пан Віталій. Їх ціна становить від 9 до 32 грн.

Юля КВІТКА

Тернопільська Липа

Від admin