Святкування «бомбічеських» роковин президентства Віктора Януковича в Тернополі таки не відбулося. В цьому організатори заходу звинувачують місцеву владу. Мовляв, чиновники бояться публічної дискусії про нинішній стан в державі.

Нагадаємо, що 25 лютого у ПК «Березіль» мала відбутись «урочиста» академія приурочена річниці правління державою Віктором Януковичем. Її ініціювала координаційна рада громадських організацій «Українська справа». Втім, організаторів несподівано попередили, за два дні до проведення заходу, що той самий час у «Березілі» відзначатимуть 140-ліття Лесі Українки.

Під час прес-конференції, 25 лютого, вони попросили вибачення в тернополян, які виявили намір долучитися до заходу.

– Ми шануємо українських геніїв, але ситуація для нас до кінця є незрозумілою.Під час проведення заходу ми планували  провести прямий діалог з представниками команди Януковича. Адже, скільки б ми не слухали по радіо чи телебаченню про діяльність діючої влади, завжди говорять про її успіхи. Врешті дійшло до того, що на Різдво під час візиту Януковича до Почаєва, люди виходили на дороги і вітали його, як царя. Це – вже маразм, – вважає лідер громадського об’єднання «Українська справа» Олег Вітвіцький. – Ми ж хотіли місцевій владі відкрити очі на чималу кількість реальних проблем.

Урочисту академію організатори мали намір розпочати з передвиборчої програми Януковича, яку він пообіцяв втілити вжиття. Зокрема, продовжує розмову пан Олег, створити сприятливий інвестиційний клімат в державі. Натомість в Україні спостерігається протилежна ситуація.

–         Так, за минулий рік в Тернополі інвестиційний відтік склав близько 909 тисяч доларів. Про це було сказано міським управління фінансів 24 лютого на сесії міської ради, – каже Олег Вітвіцький. – А, що вже говорити про утвердження в Україні європейських стандартів, демократії, забезпечення прав і свобод людини. Прикладом цього є політичні в’язні, які перебувають в Запорізькому СІЗО, які знищили пам’ятник ката українського народу.

Міський голова Сергій Надал каже, що організатори цього заходу співпрацюють з Партією регіонів, – пише «Газета по-українськи». Мовляв, якщо б вони насправді хотіли провести захід, то могли перенести його на інший час.

Юля КВІТКА

Від admin