У пабі «Коза» сталася презентація дитячого видання про пластунів.

Пластуни за сприянням “Видавництва Старого Лева” зібрали близько 100 діточок з різних шкіл Тернополя для читання нових книжечок.

Усі учасники мали не більше 12 років, крім  батьків, що приводили своє чадо. До Тернополя спеціально приїхала відома дитяча письменниця Зірка Мензатюк, яка написала “Таємницю козацької шаблі”. А також, представник «Видавництва Старого Лева» представив “Капосну книжечку маленького вовчика”англійця Івана Вайброу. У сюжетах цих книжечок поруч з головними героями є пластуни.

Спочатку малим слухачам автори розповіли про свої твори, а потім дітки розмістившись на своїх каріматках, по черзі читали захопливі книги по абзацах.

–         Загалом акція проводиться для популяризації «Пласту», для того, щоб залучити наймолодших. – розповідає голова тернопільського “Пласту” Любомир Шимків. – На прикладі головного героя «Вовчика», що записався в пластовий табір, показане пластове життя. Після такого читання діти переймаються цими подіями і теж хочуть у таку організацію.

 

Маленьких дітей в «Пласті» будуть вчити основним трьом обов’язкам: бути вірним Богові, допомагати іншим людям, жити за пластовими законами. Організація виховує діток, прищепляє любов до батьківщини і до Бога. Старається навчити їх необхідного у житті через різні конкурси, акції.

 

– Ці видання написані для середнього шкільного віку. Тираж 2000 примірників. Мені дуже приємно, що ці книжечки продаються. Коли я бачу прихильників цих зустрічей, то радію, батьки стараються, хочуть, щоб «новенькі» пластуни виросли гідними українцями. Коли бачиш таких милих діток, розумієш – надії на майбутнє можуть бути найкращі, – каже письменниця Зірка Мензатюк.

 

Такий тур з презентаціями відбудеться протягом вихідних в чотирьох містах  – Львові, Тернополі, Івано-Франківську та Чернівцях, згодом такі заходи плануються і в інших містах України, в яких діє Пласт.

Марьян Самарський

Від admin