WebДля ефективної протидії епідемії коронавірусу і забезпечення максимальної безпеки своїх співробітників «Контінентал Фармерз Груп» розпочала перевірку працівників на наявність антитіл до вірусу COVID-19. Тестування проводять з ініціативи та коштом Компанії. В першу чергу тестують співробітників, які задіяні на весняно-польових роботах, а тому не мають змоги самоізолюватись вдома. Увесь адміністративний персонал в «Контінентал» переведений на дистанційний режим і вже три тижні працює віддалено. Втім Компанія має намір провести такі скринінги для максимально можливої кількості своїх працівників, – пише “TeNews“.mria-testy-04-2020-1

«Станом на сьогодні в Компанії немає жодного підтвердженого випадку зараження COVID-19, але ми прийняли рішення працювати на випередження, адже в сьогоднішній ситуації здоров’я наших співробітників – найбільша цінність Компанії, це пріоритет номер один. Сільське господарство – стратегічна галузь, яка не може припинити свою роботу навіть у карантинних умовах. Від того, чи зможемо ми посіяти та виростити хліб, залежить продовольча безпека України. Ми розуміємо, що не кожен співробітник виявить бажання чи матиме змогу пройти перевірку свого здоров’я самостійно, а тому ми, враховуючи всі ризики та відчуваючи свою посилену відповідальність як роботодавця, ініціювали та оплатили їх тестування безпосередньо на виробничих об’єктах Компанії», – прокоментував Генеральний директор «Контінентал Фармерз Груп» Георг фон Нолкен.

«Контінентал» став одним із перших бізнесів в Україні, який реалізував таку ініціативу щодо своїх працівників. Для експрес-перевірки співробітників Компанія скористалася виїзними послугами однієї з приватних медичних клінік. Станом на сьогодні вже проведено понад 400 тестів. Із них отримано кілька результатів, які свідчать про наявність у того, хто діагностується, антитіл до COVID-19, які, однак, не є остаточними, оскільки потребують подальшого обов’язкового лабораторного підтвердження тест-системами ПЛР. У «Контінентал» повідомляють, що всі співробітники, у яких скринінг засвідчив наявність антитіл, почуваються добре та не мають жодних симптомів. Щодо них невідкладно вжиті всі відповідні заходи – вони наразі ізольовані та проходять додаткові медичні обстеження, заходи безпеки здійснюються в посиленому режимі.

З початком оголошення пандемії Компанія запровадила у себе масштабну програму заходів із запобігання розповсюдженню вірусу COVID-19. На всіх її підприємствах введено обов’язковий масковий режим, працівників забезпечено засобами захисту та дезінфікаційними засобами, підрозділи дотримуються посилених заходів безпеки і всіх рекомендацій МОЗ.

 

Від admin