Вже стало традицією, що в часи Різдвяних свят у Тернополі відбувається конкурс шопок «Різдвяне диво». І цьогоріч свої роботи, які зображають Вифлеємську стаєнку із Святим Сімейством та маленьким дитятком Ісусиком, Ангела, трьох Царів, пастушків, домашніх тварин, які прийшли поклонитися Месії, з любов’ю, старанністю та безмежним проявом творчої фантазії підготували учасники. Композиції, представлені на конкурс, виконані у найрізноманітніших техніках – із паперу, соломи та листя кукурудзи, зваляні із шерсті за виліплені з глини, намальовані на склі і пошиті з тканини, викладені зернинками у вигляді аплікації. Але всі вони мають на меті передати одне – велич події народження Спасителя – Ісуса Христа.

shopka-2020-3

Шопки, виготовлені учасниками, серед яких учні шкіл, дошкільних та мистецьких, позашкільних навчальних закладів, зараз представлені в Українському Домі «Перемога». Триватиме експозиція до 20 січня.

shopka-2020-11

Отож, дорослі та діти, школярівта їхні батьки, вчителі та студенти ще мають можливість оглянути роботи учасників конкурсу «Різдвяне диво», потішитися їхніми успіхами та талантами і звичайно відкрити для себе нове у можливостях творчо та самобутньо відтворити ту світлу й видатну подію – народження Ісуса Христа.

shopka-2020-2

До речі, оскільки це конкурс, то усі композиції уже оглянули учасники конкурсної комісії, обговорили переваги та особливості кожної з них, а про результати – імена переможців та призерів – буде оголошено у неділю, 12 січня, на Театральному майдані.

shopka-2020-4

Саме там з 14 години проходитиме Парад Вертепів, відтак, під час дійства, о 15 годині, і нагороджуватимуть учасників конкурсу «Різдвяне Диво» та «Феєрія Новорічного міста».

Олена Лайко, “Тернопільська Липа”. Фото автора

shopka-2020-10

shopka-2020-1

shopka-2020-8

shopka-2020-9

shopka-2020-7

shopka-2020-5

shopka-2020-6

Від admin