Олександра 40 років тому переїхала до Тернополя з Росії. Працювала на “Ватрі” та “Оріоні”. Після 45 років роботи пішла на пенсію і вже другий рік використовує субсидію. Жінка розповідає, в опалювальний період за комуналку доводилось оплачувати близько двох тисяч гривень.

А субсидія була невеликою, бо жінка ще працювала. Цього року, сподівається пані Олександра, сума буде більшою.

“Минулого року гірше було з чергою. А так, то хочу вам сказати, що я за те, щоб просто зменшили тарифи і нам не треба було б тут стояти в чергах”, – розповідає Олександра Гороховська.

Про монетизацію пільг та субсидій жінка чула, та таких змін не підтримує і каже.: “Я рахую, не треба грошей давати. Хай одразу перераховують їх у ті організації, куди вони мають йти”.

В управлінні соціальної політики сьогодні багато людей. Усі заповняють декларації та заяви. Їх видають перед входом у кабінет. Найбільше людей цікавить, чи потрібно поновляти субсидію. Про монетизацію пільг на оплату комуналки говорять мало. Люди кажуть, головне, щоб ці кошти взагалі нарахували.

— Всіх цікавить опалювальний період, бо підуть суми за опалення і тому важливо, чи люди будуть отримувати пільги чи ні”, – говорить начальниця відділу з прийому громадян Управління соціальної політики ТМР Уляна Микитюк.

Пільги у безготівковій формі призначатимуть усім пільговикам автоматично, за прикладом безготівкового надання субсидій через “Ощадбанк”. Потім кошти переказуватимуть на рахунки управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг.

— “Якщо пільговик бажає отримати пільги у готівковій формі, йому треба написати заяву в управлінні соцполітики і кошти будуть перераховані на картку”, – каже начальник міського управління соцполітики Володимир Сулима.

1681195e4da63518b662df53e02f8ffd815f9587 (2)

Джерело: Доба

Від admin