Обсяги експорту та імпорту товарів області у січні–березні 2019р. становили відповідно 109,5 млн.дол. США та 93,7 млн.дол. Порівняно з січнем–березнем 2018р. експорт зменшився на 5,6%, імпорт – на 0,4%. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами становило 15,8 млн.дол.
Зовнішньоторговельні операції товарами область проводила з партнерами із 88 країн світу. Експортні поставки надавали 144 підприємства області, імпортними користувалося 248.
Основним торговим партнером як в експорті, так і в імпорті була Польща (50,9% обласного експорту та 40,4% обласного імпорту).
Вагомі обсяги експортних поставок здійснювались до Іспанії, Білорусі, Туреччини, Нідерландів, США та Єгипту, імпортних надходжень – з Німеччини, Литви, Китаю, Італії, США та Швейцарії.
Обсяг експорту товарів до країн Європейського Союзу становив 71,9% від загальнообласного обсягу експорту, імпорту – 74,2% від загальнообласного обсягу імпорту.
Основу товарної структури зовнішньої торгівлі області складали механічні та електричні машини, продукти рослинного походження, засоби наземного транспорту, крім залізничного, полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них, живi тварини; продукти тваринного походження, мінеральні продукти, готові харчові продукти, продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, різні промислові товари.
гроші

Від admin