“Укравтодор” проаналізував 10 доріг, які можна вдосконалити або перебудувати, виділивши три перспективні напрямки, які можуть стати першими платними дорогами України. Серед них і траса Львів – Тернопіль, – повідомляє Реально.

Першим варіантом може стати дорога, що з’єднує Київ і Білу Церкву, пише auto.24tv.ua.

За словами голови “Укрдорінвест” Олена Криворучко, на будівництво нової дороги за маршрутом Київ – Біла Церква потрібно 535 мільйонів доларів і три роки. Для інвесторів будівництво платної дороги – не надто вигідне вкладення, оскільки, за попередніми підрахунками, повертати вони зможуть лише трохи більше 5% в рік.

Другий варіант – ділянка дороги Львів-Краковець протяжністю в 60 км. На будівництво нової дороги тут знадобляться 290 мільйонів доларів і два роки.

Останньою в списку є магістраль Львів – Тернопіль, яку можна розширити з двох смуг до чотирьох. На це буде потрібно 293 мільйони гривень і близько трьох років.

Ціни на проїзд платними автошляхами залежатимуть від івесторів та локації. Пропонуватимуть різні тарифні плани. Наприклад, суттєві знижки для тих, хто користується дорогою часто. Проїзд по дорозі Київ – Біла Церква (приблизно 60 км) може коштувати, як 2-4 літри бензину, тобто 60 до 120 грн.

дорога

Від admin