14 грудня в Україні традиційно відзначається День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС — людей, які ціною свого життя і здоров’я зуміли подолати наслідки страшної трагедії, що сталася 26 квітня 1986 року. Засідання організаційного комітету, під час якого обговорили план відповідних заходів, відбулося 11 грудня у Тернопільській обласній державній адміністрації.


Заступник голови облдержадміністрації Світлана Беспоповцева узгодила з керівниками структурних підрозділів організаційні питання щодо проведення мітингу-реквієму. Захід відбудеться 14 грудня біля меморіального комплексу «Жертвам Чорнобильської катастрофи та ядерних випробувань» у парку Національного Відродження в Тернополі.  Розпочнеться мітинг-реквієм о 10.00 із церемонії покладання квітів. Священнослужителі відправлять панахиду за загиблими і померлими внаслідок аварії на ЧАЕС.
Окрім того, у навчальних закладах області заплановано проведення тематичних уроків пам’яті «Пам’ятай Чорнобиль», лекцій, бесід, зустрічі учнів з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Також для учнів та студентів будуть організовані екскурсії у музей «Відлуння Чорнобиля».

7ee8d2d-chaes1

Від admin