Тернопільські «торфові активісти» знову оригінально відреагували на підвищення ціни на газ. У той час, як по всій Україні люди виходять на акції протесту проти «тарифного геноциду» уряду, у Тернополі є ті, хто продовжує «перфоменси» проти нового енергетичного проекту, що має всі шанси цей «геноцид» зупинити, – пише «TeNews».

barbekiu-2018-1
Фото із сайту “20 хвилин”

19 жовтня Гройсман заявив, що уряд вирішив підняти ціни на газ для населення з 1 листопада – вартість зросте на 23,5%. Це шокувало абсолютну більшість тернополян. Арифметичні підрахунки показують, що, аби оплатити «золотий газ», значній частині тернополян доведеться віддати ВСЮ зарплату. Адже нова система нарахування субсидій позбавила цього права більше половини мешканців міста, які отримували субсидії минулого року. Ситуація складається дійсно критична, і треба терміново шукати вихід.

Однак такі «побутові» проблеми у Тернополі хвилюють не всіх. Група так званих «торфових активістів» провела оригінальну акцію під назвою «Барбекю з мером». Суть її звелась до розпалювання багаття у бочці для приготування шашлику та торф’яній крихті.

Тобто, активісти чомусь протестують проти нової системи опалення великих міст, яка забезпечує тридцятивідсоткову економію, порівняно з газовими котельнями (а після підвищення ціни на газ – економія ще більша). Показово, що боротьба з котельнями на альтернативних джерелах палива йде паралельно з підвищенням ціни на газ. Адже природно, коли один товар або послуга необґрунтовано дорожчає, ми шукаємо більш дешевший варіант. Саме так діє міська влада Тернополя.

З 1 листопада ціна на газ для газопостачальних компаній складе 8.550 гривень за тисячу кубометрів. Саме для того, щоб якось зменшити тарифний тягар на міське Теплокомуненерго й на сімейні бюджети тернополян, реалізується проект котелень на «альтернативі».

Ось таке зовсім не дивне співпадіння, коли олігархи та активісти діють спільно: перші підвищують ціну на газ, а другі – захищають газову монополію в українських містах.

 Тарас Жавлій, з акції протесту «Барбекю з мером»

Від admin