nadal_0Протягом 24-25 вересня стане головним українським дискусійним майданчиком для політиків, громадських діячів,  представників влади та територіальних громад. Захід під назвою “День діалогу” організовує Асоціація міст України. Форум гостинно приймає більше 400 учасників з усіх куточків країни.

 Приєднався до дискусії і  Прем’єр-міністр Володимир Гройсман. До слова, місцеві ЗМІ анонсували приїзд Президента, проте інформація не підтвердилась. Однак голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна зачитав привітання від Петра Порошенка, а народний депутат України, Голова Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко виголосив привітання від Голови Верховної Ради України Андрія Парубія.

nadal_0Голова АМУ Віталій Кличко та Голова представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Джама Гулейд підписали меморандум про наміри та взаємодію між АМУ та ЮНІСЕФ щодо співробітництва у сфері захисту прав дітей, надання соціальних послуг та впровадження децентралізаційної реформи.

Також у рамках роботи “Дня діалогу” Прем’єр-міністр взяв участь у церемонії передачі земельних ділянок у комунальну власність від Держгеокадастру 15 ОТГ Тернопільської області. Загалом громадам передали майже 7 тис. га.

Додамо, що форум є щорічним і традиційним. Його головні цілі – налагодити діалог влади із представниками ОТГ, визначити основні проблеми в рамках децентралізації, а також означити перспективи та здобутки реформи.

 

Від admin