Продала автомобіль за фальшиві гроші жителька Зборівського району. Оголошення про продаж авто на іноземній реєстрації жінка розмістила в інтернеті й скоро зголосився покупець. Чоловікові транспорт сподобався й він розрахувався готівкою в іноземній валюті. Лише за декілька днів потерпіла з’ясувала, що віддала автівку за папірці, бо ж усі купюри виявилися фальшивими. Збитки вона оцінила в майже 45 тисяч гривень.

За зверненням потерпілої зборівські поліцейські відкрили кримінальне провадження з правовою кваліфікацією частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України – шахрайство.
В ході слідства стало відомо, що нашу краянку обшахраював 28-річний житель Львівщини і це не єдиний його кримінальний доробок. Молодика днями затримали правоохоронці Івано-Франківщини під час спроби збути фальшиві долари за половину вартості. На даний час він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання в сусідній області.
Зважаючи, що такі випадки непоодинокі, закликаємо краян бути пильними при здійсненні операцій купівлі-продажу та ретельно перевіряти валюту. Особливо пильнувати радимо власникам транспортних засобів на іноземній реєстрації, адже вони віддають свою власність без жодних документів практично на віру.
d38f3470854796e48a140d1236232e39 (1)

Від admin