Скоро почнеться сезон літніх відпусток і натовпи туристів вирушать відпочивати до морського узбережжя. Де краще та вигідніше засмагати біля моря цього року: за кордоном, або ж не покидаючи межі рідної країни? Ми вирішили знайти відповідь на це питанням разом із порталом короткострокової оренди житла Doba.ua.

Що там з морем?

Звичайно, у спеку відпочинок біля води завжди буде актуальним, особливо коли мова йде про морське узбережжя. За прогнозами, цього року у порівнянні з минулим ажіотаж на такий відпочинок не знизиться, а навіть дещо зросте. Але, за словами українців, морем відпустка не обмежиться. Якщо раніше модним і цілком логічним здавалося двотижневе засмагання на пляжі, нині все більше людей намагаються вибратися у поїздки і іншими напрямками, проводячи біля моря всього кілька днів

 

Ще одна «класика жанру»

Коли українці шукають альтернативу відпочинку на пляжі, першим на думку спадає Львів. Це місто популярне настільки, що навіть у розпал літнього сезону може конкурувати з Одесою у кількості туристів. У цей напрямок завжди важко знайти квитки на потяг чи автобус, не меншою проблемою стає і оренда квартири. Львів при цьому залишається туристичною мекою і українці навіть не думають відмовлятися від нього як від альтернативи відпочинку на морі.

 

Зелений туризм

Споглядання світанку над морем – не єдиний спосіб єднання з природою. Нині надзвичайної популярності набирає зелений туризм, також відомий і під іншою назвою – еко-туризм. Саме цьому заняттю українці присвячують левову частку своїх відпусток. І, хоча існує стереотип про життя в наметі з відмовою від усіляких благ цивілізації, насправді зелений туризм має зовсім інакшу суть. Цей вид мандрівок до душі тим, хто прагне відпочити від метушні великого міста, але при цьому зовсім необов’язково обмежувати себе в комфортних умовах.

Багато таких туристів просто влаштовують собі вихідні в селі, орендуючи хату чи кімнату у місцевих жителів. Головний принцип такого туризму – жодним чином не шкодити природі, а користування гаджетами, приміром, вважається цілком прийнятним.

 

Активний відпочинок

Не менш популярним вже який рік поспіль залишається активний відпочинок. Це походи, поїздки на велосипедах, сходження на вершини гір та інші види рухливого туризму. На перший погляд може здатися, що такі розваги не для спекотного літа і відпочинок на пляжі виглядає набагато спокусливіше. Але насправді такий варіант для відпустки нічим не гірший за море, та навіть кращий, якщо ви не з тих, хто любить подовгу лежати на одному місці.

Можна навіть влаштувати вело-тур Україною і вирушити, приміром, містами Західної України, до яких ви навряд завітали б просто так. Це може бути Ужгород, Вінниця, Тернопіль чи Рівне. Зняти квартиру в цих містах – не проблема, а питання з квитками відпадає саме собою, коли у якості транспорту ви обираєте велосипед. Тож такий відпочинок може запам’ятатися навіть краще, ніж чергове засмагання на пляжі.

 

Vidpochynok-na-mori-chy-aktualno-tsogo-roku-i-yaki-alternatyvy-4

Від admin