Пройшли часи, коли можна було прожити все своє трудове життя із одним записом у трудовій книжці. Відходить у минуле можливість вибору однієї професії на все життя. Приказка “Вік живи – вік учись” найточніше описує сьогодення, є гаслом нашого стрімкого і мінливого часу.


Служба зайнятості постійно відстежує та аналізує попит на професії, а тому з метою максимального задоволення потреб людей у працевлаштуванні, а роботодавців – у кадрах, впроваджує нові форми підготовки фахівців, все більше замість звичного підходу до навчання, груп та аудиторій, організовує індивідуальну підготовку безпосередньо на майбутніх місцях роботи претендентів.
Так, безробітна збаражчанка Наталія Лихач після закінчення у 1988 році загальноосвітньої школи весь час працювала на підприємстві “Квантор”. Однак, зіткнувшись з необхідністю пошуку роботи, рішуче пішла на зміну пріоритетів, звичок і навиків – за спрямуванням Збаразького районного центру зайнятості погодилась на індивідуальну форму навчання за професією продавець продовольчих товарів. Теоретичні знання отримала у Вишнівецькому професійному ліцеї, а практичні – безпосередньо на робочому місці у магазині приватного підприємця Р. Юрківа.
Це – молодий підприємець, зареєстрований у 2013 році. Бувши відкритий новому, взяв на себе крім звичних і, безперечно, важких обов’язків з організації бізнесу ще й обов’язки викладача. Звісно, такий підхід вимагає напруження сил, виходу із зони комфорту, розумного ризику, як від претендента, так і від роботодавця.
Проте, затрачені зусилля того варті. Обидві сторони цього процесу отримали бажане: роботу та потрібного працівника. А також необхідні в умовах ринкової економіки – особистий досвід і віру у власні сили.

zbarazh16_3_1

Від admin