Під головуванням Блаженнішого Макарія, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви, керуючого Тернопільською єпархією, у кафедральному соборі Різдва Христового (м. Тернопіль, вул. Руська 22), відбулось засідання єпархіальних зборів духовенства Тернопільської єпархії.

Участь у засіданні єпархіальних зборів, окрім Блаженнішого Митрополита Макарія, прийняли кандидати на посаду правлячого архієрея Тернопільською єпархією: Високопреосвященніший Герман, архієпископ Чернівецький і Хотинський, Преосвященніший Тихон, єпископ Одеський і Чорноморський і Преосвященніший Борис, єпископ Херсонський і Миколаївський. Високопреосвященніший Роман, митрополит Вінницький і Брацлавський, за станом здоров’я не зміг прибути на єпархіальні збори.

Під час таємного голосування на засіданні єпархіальних зборів, більшістю голосів обрано Преосвященнішого єпископа Одеського і Чорноморського Тихона (Петранюка).

Призначення єпископа Тихона (Петранюка) керуючим Тернопільською єпархією відбудеться після погодження його кандидатури Архієреями УАПЦ.

Від admin