10 200 грн  штрафу дав суд  водію Toyota Camry та позбавив його права керувати транспортом строком на один рік за п’яну їзду у липні.  Спійманий чоловік переконував, що за кермом була його дружина. Окрім того, на вимогу патрульних представитись, казав називати  його «мой господин».

В судовому засіданні 17 липня 2017 року  водій вини не визнав, казав, що за кермом була його дружина. Мовляв, коли патрульні почали переслідувати його авто, дівчина налякалась, бо не мала при собі посвідчення водія і пересіла на пасажирське сидіння збоку. А він  – сидів ззаду.

Натомість патрульні  свідчили у суді, що  вночі 2 липня отримали орієнтування на нетверезого  водія Toyota Camry. Коли ж наздогнали, водій дверей не відчиняв, почав пересідати на заднє сидіння. Назватись відмовився, хамив.   Відмовився і проходити огляд на визначення стану алкогольного сп’яніння. Після чого водія затримали та доставили в відділення поліції, де і встановили особу, склали протокол про адмінправопорушення.

Окрім того,  на місце приїжджала і компанія водія, з криками.

Схожі свідчення дали і свідки – двоє з яких бачили, як водій перелазить на заднє сидіння, а двоє підтвердили, що чоловік відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння.

Суд не повірив ні водію, ні його адвокату в апелюванні до  помилок патрульних, і визнав винним чоловіка за ст. 130 КУпАП, дав штраф. Щоправда,  тепер водій оскаржує цю постанову у Апеляційному суді – апеляція надійшла 15 серпня, пише “20 хвилин”.

Від admin