У середу, 23 лютого, на засіданні виконкому Тернопільської міської ради так і не розглянули протест міського прокурора щодо проведення конкурсу перевезення. Адже окремі посадовці так і не з’явилися.

Зокрема, на засідання виконкому не прийшов мер Сергій Надал, його заступники з гуманітарних та економічних питань Володимир Камінський і Леонід Бицюра, а також радник міського голови на громадських засадах Владислав Стемковського. Тому кворум для проведення наради не відбувся.

Натомість перевізники не схвалюють дії влади. Відтак, вони звернулися до суду, оскільки вважають, що умови конкурсу перевезення є незаконними. А конкурс перевезення проведуть вже в понеділок, 28 лютого.

– Як на мене, то наші чиновники не знають, що робити в ситуації, яка склалася. Тому вони і не прийшли на засідання виконкому, аби не розглядати протесту прокурора, – каже директор ТОВ АТК «Еталон» Анатолій Танчук. – Цього тижня ми вже зустрічалися з міським головою, той направив нас до начальника міського управління транспорту і зв’язку. Але конкретної відповіді стосовно зміни умов проведення конкурсу ми не отримали. Влада просто «переводить стрілки». Окрім того, є лист Антимонопольного комітету, який у такий спосіб відкликає перший, де було ухвалено умови конкурсу, запропоновані у міській раді.

Відтак, протесту прокурора та листа Антимонопольного комітету цілком достатньо, аби скасувати нововведення у сфері перевезення, вважає пан Анатолій. Основна вимога перевізників – рівноцінне формування об’єктів конкурсу перевезення.

– Цього понеділка наша фірма, а також фірма «Менс-Авто», приватний перевізник Іван Ракочий подали заяву в суд. А це – близько 80 машин, – додав Анатолій Танчук. – Однак суддя залишив заяву без руху, оскільки потрібна була копія рішення міської ради щодо умов формування об’єктів конкурсу перевезення. Про це нас повідомили на днях. Тому документ ми донесемо до кінця тижня. Проте невідомо чим це все закінчиться. Втім, перевізники проти створення колгоспу, аби нами маніпулювала влада.

Не погоджується з цьогорічними умовами конкурсу перевезення і директор ТОВ «Назар-Транс» Іван Миськів.

– У нас є 11 машин, тоді як об’єкт конкурсу встановлений у складі 100 машин. Вихід – здавати автобуси в оренду. Але це дуже ризиковано, оскільки ми не зможемо ними розпоряджатися. Тому не погоджуємося з такими умовами, – стверджує пан Іван. –  28 лютого у конкурсі перевезення візьмуть участь чотири об’єкти, а загалом їх є сім. Ми ж сподіваємося, що місцева влада продовжить нам договори до проведення наступного тендеру.

Юля КВІТКА

Від admin