До благодійної акції «Запали свічку – допоможи дитині» запрошують долучитись всіх охочих сьогодні,  15 лютого. Вона приурочена Міжнародному дню онкохворої дитини. Захід відбудеться на Театральному майдані з 16.00 до 20.00.

Головна мета благодійонї акції – розповісти та привернути увагу тернополян про проблем онкохворих діток. Також відбудеться збір коштів для ліків та медобладнання. Її проводять вперше в Тернополі волонтери гематологічного відділення Тернопільської міської комунальної дитячої лікарні.

–         Подібні акції вже давно проводять в усьому світі та в деяких містах України, аби нагадати людям про онкохворих дітей. Адже вони потребують насамперед уваги та любові оточуючих, – каже волонтер Марія Гнатів. – Чим більше людей приєднається до акції, тим краще. На Театральному майдані волонтери викладуть зі свічок напис «Я вірю», а ті, хто прийде на захід, – промені сонця. Кожна свічка символізуватиме підтримку онкохворої дитини, адже світло – це символ життя. А промені зі свічок означатимуть подаровану надію такій малечі.

Під час благодійного заходу стоятиме скринька для пожертв. За зібрані кошти закуплять медикаменти, обладнання для онкохворих дітей. Окрім того, певну частину коштів залишать у резерві для негайної фінансової допомоги.

–         Ми щотижня відвідуємо недужих діток в обласній та в міській дитячій лікарнях. Спілкуємося з ними, разом граємо ігри, робимо глиняні вироби. Також проводимо для дітвори заняття арт-терапії, – продовжує пані Марія. – Волонтером може стати кожен. Тому запрошуємо приєднуватися до нас тернополян.

А 19 лютого у ТРЦ «Подоляни» волонтери проведуть благодійний ярмарок. Там можна буде придбати саморобні вироби онкохворих діток.

Юля КВІТКА

Від admin