Позачергову сесію міськради провели тернопільські депутати прямо на вулиці, під пам’ятником Степанові Бандері у п’ятницю в обід. Єдиним питанням, яке розглянули депутати, було затвердження звернення до президента України.

У зверненні депутати міської ради заявили, що обурені рішенням Донецького окружного адмінсуду, який скасував звання “Героя України” надане Степанові Бандері попереднім президентом.

В цей час також мала відбутися сесія обласної ради, однак прийшли лише 47 з 86 депутатів. А цього недостатньо, щоб сесія була чинною.

У своєму зверненні,  депутати міської ради заявили, що обурені рішенням Донецького окружного адмінсуду, який скасував звання “Героя України” надане Степанові Бандері попереднім президентом та вимагали повернути Бандері звання героя. Усі 42 депутати міськради, які прийшли на сесію одноголосно проголосували за це звернення. Також за схоже звернення проголосували одноголосно і ті 47 депутатів обласної ради, які прийшли під пам’ятник Бандері.

Також депутати обурювалися арештами “свободівців” та “тризубівців”, які тривають в Україні. За словами міського голови Сергія Надала — утисків за свою діяльність зараз зазнають також журналісти, вчені та митці.

Крім депутатів на сесію прийшли і кількасот прихильників радикальних політичних сил Тернополя. Депутати міськради виступали перед ними.
– Ця клоака, цей адміністративний режим Кремля, який сьогодні панує в Українській державі робить усе, щоб знищити Бандеру, – заявив депутат міської ради від “Свободи”  Михайло Головко. – Ми тут зібралися, щоб сказати владі, що боротьба триває. Революція відбудеться. Українська національна революція неодмінно відбудеться. І без цієї революції майбутнього у нас немає.
Також голова обласної ради Олексій Кайда заявив, що теперішня влада виконує вказівки Росії.
– Україна хрестилася ще тоді, коли на території Московії росли праліси та квакали жаби. – сказав Кайда. – То чому вони нам мають вказувати як жити і що робити.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Олександр Дашинський

Від admin