Якісна, нова гума є важливим фактором безпеки на дорозі. Наявність глибокого, не стертого протектора — гарантія надійного зчеплення з дорогою, скорочення гальмівного шляху тощо, інформує “Dexpens”.

Особливо важливі у дотриманні безпеки – нові шини на мокрій та слизькій дорозі. Якісне щеплення з дорожнім полотном — гарантія курсової стабільності автомобіля на швидкості та поворотах.

Як повідомляє “Дорожній адвокат”, правилами дорожнього руху забороняється керування транспортним засобом з рівнем протектора нижче дозволеного (для легкових машин глибина не менше 1,6 мм)

При встановлені такого порушення поліція виписує штраф у розмірі 340 грн. Також поліція має повне право затримати автомобіль до повної заміни шин з відповідною глибиною протектора.

Якщо таке порушення здійснене повторно впродовж року, то водія можуть позбавити прав на керування транспортним засобом на строк від 3-х до 6-ти місяців.

Серйозніші покарання можуть бути при виникненні ДТП за участю авто на “лисій” гумі. Крім того, страхова компанія автоматично відмовить вам у страховій виплаті. І усі понесені збитки водієві доведеться покривати з власної кишені.

 3a831f9eb1480936e69bf961dbf605aabecad785

Від admin