Останніми днями Тернопільщина потерпала від погодніх катаклізмів. Сильні дощі, град, поривчастий вітер, паводки та інші негативні природні явища пошкодили приватні господарства, земельні ділянки та дороги. З цього приводу у четвер, 2 травня, відбулося засідання спеціальної комісії з питань надзвичайних ситуацій та техногенно-екологічної безпеки під головуванням голови Тернопільської облдаржадміністрації Степана Барни, – інформує прес-служба ОДА.
barna-narada-styhia-2019-1
Під час засідання голови районних адміністрацій проінформували присутніх про ситуацію на місцях. Загалом, найбільше постраждали Бережанський, Козівський, Зборівський, Збаразький, Підгаєцький райони.
«Внаслідок погіршення погодніх умов в області було відключено від електропостачання 30 населених пунктів, підтоплено 106 домогосподарств. У селі Літятин Бережанського району пошкоджено наземну газову трубу низького тиску. Це спричинило аварію на цій мережі і 220 абонентів не можуть використовувати газ. Зараз  спільними зусиллями маємо оперативно працювати над подоланням таких наслідків», – повідомив очільник області.
Начальник управління з питань цивільного захисту населення Тернопільської ОДА Ігор Лівінський зазначив, що після отримання повної інформації з районів буде проведено обласне засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки.
«Плануємо розглянути проблеми більш детально, по кожному домогосподарству. Потрібно розглянути усі можливі варіанти, як ми можемо допомогти з боку державної підтримки», – зауважив Ігор Лівінський.
Зазначимо, на сьогодні рівень води по Дністру суттєво підвищується, а на найближчі дні передбачаються дощі та грози. Можливий перший рівень небезпеки стихійного явища.

Від admin