Усі ми знаємо, що овочі потрібно їсти щодня. У ВООЗ радять включити у свій щоденний раціон 500 грамів овочів та фруктів. Від способу приготування залежить користь цих продуктів.
Навряд чи принесуть користь овочі, які підсмажили на рафінованій соняшниковій олії.
Дієтолог Світлана Фус зазначає: найкраще споживати овочі сирими. Все тому, що при варінні втрачається деяка частина вітамінів і мінералів.
Перш за все, вітамін С, фолієва кислота і калій, пише 24 канал.
Але приготування овочів теж має свої переваги. Харчові волокна, що містяться в овочах, після термічної обробки легше засвоюються, що важливо для малюків і людей з проблемами травлення.
Найоптимальніший спосіб приготування овочів – на пару.
Не варто забувати і про один з основних принципів харчування — різноманітність. Тоді овочі не зможуть набриднути.
Дієтолог назвала загальні рекомендації щодо приготування овочів:
1) Температура приготування не більше 100 градусів.
2) Чим менший час теплової обробки – тим краще.
3) Якщо ж ви варите овочі, то кидайте їх у киплячу воду.
4) При готуванні у духовці – ставте овочі у вже розігріту.
5) Готуйте в посуді, що не окислюється і з закритою кришкою.
6) Дотримуйтеся режиму приготування продуктів, не переварюйте.
7) Готуйте овочі цілими, не в нарізаному вигляді. Очищати і нарізати краще безпосередньо перед вживанням або приготуванням салатів і рагу.
8) Нарізати потрібно не дуже дрібно, використання терки не бажано.