Ласунам складно пережити сорок днів Великого посту без улюбленої випічки, тому пропонуємо вам рецепт пісного торта. Що робити, якщо на час Великого посту випадає День народження рідних і при цьому ви віруючі люди, які намагаються дотримуватися посту? Або просто хочеться поласувати смачною і не особливо калорійною випічкою? Вихід є, і це рецепт пісного торта “Наполеон”.
Все, що тобі потрібно, – борошно, соняшникова олія, волоські горіхи, пляшка пива і ніяких яєць. Не переживайте, запаху пива не чутно, він вивітрюється під час випічки, проте пивні дріжджі відмінно розшаровують тісто, і торт виходить дійсно листковим.
Крім того, готується цей торт просто, немає необхідності у великій кількості коржів.
Інгредієнти для тіста:
- 250 мл рослинного масла
- 250 мл пuва
- 900 г борошна
Інгредієнти для крему:
- 700 мл соку або нектару
- 120 г манки
- 2-4 ст. л. меду (за смаком)
- 1 ст. горіхів (волоських або кедрових)
Спосіб приготування:
- В зручну ємність влийте стакан соняшникової олії, потім додайте невелику частину борошна і склянку пива. Ретельно перемішайте
- У цю суміш додаємо борошно. Вимішуємо тісто. Воно має бути еластичним, м’яким і не буде липнути до рук.
- Перекладіть тісто в холодильник на 60 хвилин для вистоювання.
- Для приготування крему перелийте в каструлю сік і поставте на вогонь, доведіть до кипіння.
- Додайте в сік манку і варіть на слабкому вогні близько 5 хвилин, постійно і ретельно помішуючи. Дайте каші охолонути до кімнатної температури.
- Вишнево-манний крем збийте за допомогою блендера. Додайте в крем мед (кількість залежить від ваших смакових уподобань). Гарненько перемішайте.
- Розкачайте тісто і поділіть на 7 частин. Розкачайте тонко коржі і випікайте по черзі. Коржі печуться так само, як і звичайні для “Наполеона”.
- Коржі рясно змащуємо кремом, посипаючи при цьому подрібненими горіхами.
Ось і все, пісний “Наполеон” готовий.
Приємного апетиту!