У Борщівській районній філії Тернопільського обласного центру зайнятості відбувся інформаційно-навчальний семінар для жителів села Сков’ятин за участю голови сільради Оксани Гнатюк, начальника відділу агропромислового розвитку Борщівської районної державної адміністрації Миколи Головатого, представників ТОВ «Укрмілкінвест» з метою популяризації проекту «Відкриття сімейних молочних ферм», який направлений на розвиток дрібного та середнього фермерства, створення нових робочих місць, виробництво якісної молочної продукції.

Дорадник проекту Олександр Березюк розповів, що ТОВ  «Укрмілкінвест» є одним із найбільших молочних господарств Рівненщини  (1500 голів ВРХ, сучасні технології тваринництва) та є ініціатором проекту «Відкриття сімейних молочних ферм», який здійснюється за прикладом реалізованого у Львівській області спільного проекту Львівської аграрної дорадчої служби та Уряду Канади. Даний Проект передбачає підтримку тим, хто хоче відкрити власну міні-ферму з 10 корів, і тим самим створити сприятливе бізнес-середовище для інших інвесторів. «Укрмілкінвест» має можливість інвестувати кошти в будівництво або реконструкцію приміщення, придбання ВРХ, обладнання, здійснювати повний технологічний супровід.
Фінансова допомога потенційним сімейним фермам від компанії “Укрмілкінвест”, за словами керівника проекту Сергія Чернієнка, полягає у наданні кредиту на придбання обладнання на суму 80 000 грн.
Безповоротною фінансовою допомогою є 50% відсотків вказаної суми кредиту. Тобто повернути потрібно лише 40 000 тис.грн. протягом чотирьох років. Це хороший проект, який підніме економіку села, зробить заможною українську родину. За умовами реалізації проекту сімейних молочних ферм ТзОВ «Укрмілкінвест» гарантує своїм партнерам збут молока на більш вигідних умовах, аніж зараз отримують селяни від молокозаводів, якщо будуть дотримані параметри якості молока.
Учасники говорили про доцільність створення молочних сімейних ферм, навели приклади щодо витрат та окупності, шляхи подальшої співпраці щодо реалізації проекту «Створення сімейних молочних ферм», отримали інформаційні буклети, обмінялися контактними даними.
milk-876

Від admin