Словами видатного письменника Івана Гнатюка розпочалася 21 лютого презентація книги “Дорогою до себе. Майже сповідь”  знаного ученого, державного та громадського діяча, фахівця з менеджменту та бізнес-освіти Богдана Будзана: “Господи, допоможи мені перейти у споминах ті самі стежки й дороги, які перейшов я в житті, гнаний вітрами часу і зогріваний світлом рідного сонця: дай силу ще раз пережити їх серцем і словом”(Книга споминів«Стежки-дороги»).

Презентація відбувалася в Органному залі Збаразького замку. Серед багаточисельних гостей – рідні, друзі, колеги, знайомі Богдана Павловича. Захід підготували працівники Збаразької ЦБ. Ведучі Тетяна Стахів та Соломія Годун розповіли про життєвий шлях автора та презентували книгу «Дорогою до себе. Майже сповідь». Із захопленням всі присутні слухали цікавий та змістовний виступ Богдана Будзана.

Справжнім сюрпризом для пана Богдана стало вітання від його колишніх стипендіатів різних років, випускників школи №2 імені Івана Франка – Іриною Сліпченко, Іриною Філь, Наталею Чорною, Юлею Судин, Андрієм Ломагою та Ольгою Семеляк, які прийшли подякувати за довіру, мудрі поради і настанови. Ця зустріч відбулася завдяки директору школи Альохіній Ганні Йосипівні та вчителю історії Багрій Марії Тарасівні,- вони теплими словами відзивалися про багаторічну співпрацю вчителів та учнів школи з Богданом Павловичом. Галина Павлівна Будзан, сестра автора книги, згадувала про дитячі роки і розповіла декілька цікавих історій з життя брата.

У своєму вітальному слові міський голова Роман Полікровський відмітив особистий внесок Богдана Будзана для Збаражчини і вручив йому нагороду – Відзнаку міського голови. Книга «Дорогою до себе. Майже сповідь» отримала високу оцінку від письменника Мирослава Дочинця, вченого, дипломата, громадського діяча Юрія Щербака, почесного президента Києво-Могилянської академії, громадського діяча В”ячеслава Брюховецького.

Для присутніх звучали пісні у виконанні солістів Збаразького РБК Любові Шарко, Марії Вітенько, Миколи Соснового у музичному супроводі директора Збаразької музичної школи Віталія Добровольського. Під музику скрипки та пісню «Родинний рушник» на слова Ірини Мацко демонструвалися фотослайди з життя Богдана Павловича Будзана, над створенням яких працював Василь Чорняк. На виставці, названій словами Григорія Сковороди «Пізнай свій край, себе, свій рід, свій народ, свою землю – і ти побачиш шлях у життя» були представлені посібники, в яких можна було ознайомитися з біографією автора та його книга «Роздуми менеджера».

52596532_1212378572270786_6865640612910071808_n

Автор: Тетяна  Стахів

Від admin