Дожила до пенсії і не знала про таку смакоту. Рецепт польського пирога – натрапила випадково і від фото просто захлuнулaся слиною.
Якщо ви знайомі з заварним тістом, то приготувати такий пиріг не складе ніяких труднощів. Готується дуже просто – ніяких зайвих рухів, цілком допускається легка недбалість – тяп-ляп, і так зійде!
Отже, тісто.
5 яєць,
100 г маргарину,
1 скл. води,
1 скл. борошна,
1/3 солі
1/2 ч.л розпушувача
приготування:
Воду закип’ятити з сіллю і маргарином, як закипить – відразу всипати все борошно і, помішуючи, тримати на вогні 2 хвилини. В охолоджене тісто по одному вмішати всі яйця (я міксером). В кінці додати розпушувач. Випікати на великому або двох маленьких деках (попередньо змастити). Якщо на великому, то потім розрізати на дві частини, щоб вийшло два коржа. Просто тонко розмазати і в духовку.
Температура 180 гр. Піч 25-30 хв. Духовку не відкривати, щоб не опало тісто.
начинка:
3 скл. молока
1 скл. цукру
4 ст. л. Муки (80 г)
4 ст. л крохмалю (80 г)
2 яєчних жовтки
2 г ваніліну
200 г вершкового масла
Спочатку готуємо пудинг
1 скл молока змішаємо з борошном, крохмалем, жовтками, ваніліном. Це маса №1. На вогонь поставимо каструлю, куди наллємо дві інших склянки молока, коли нагріється засиплемо цукор. Доведемо майже до кипіння і відразу виливаємо суміш №1. Активно помішуємо до загустіння. Охолоджуємо до кімнатної температури. Масло збиваємо. Порціями додаємо пудинг в масло і збиваємо до однорідності.
Намазати крем на один корж і накрити другим – все! Чекаємо хоча б ніч. Пудинг застигне і вийде дуже гарний зріз. Перед подачею посипати цукровою пудрою. Якщо зробити це заздалегідь, то пудра зникне.
А про смак і легкість цього пляцка можна скласти легенду. Насолоджуйтесь на здоров’я!
Повторила в круглій формі діаметром 30 см. Вийшло два відмінних коржа. Це ми вже пригостилися половиною …
Торт «Карпатка» – любов з першого шматочка.