Учениця Кімнатецької школи, десятикласниця Марія Кудасюк в числі тих, кого відзначив Президент України за вагомі досягнення у навчанні. Про це повідомляється на сайті kremenets.city.

Додатковий стимул для навчання  – стипендію Президента України – впродовж року отримуватимуть переможці Всеукраїнських олімпіад та переможці Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук.

622e2eda09442f05044bb47bc2de9472 (1)

Цьогоріч на Тернопільщині є десятеро стипендіатів Президента України. Троє із них нещодавно мали зустріч з головою ТОДА Степаном Барною, – повідомляє прес-служба ОДА.

«Знаю, що політика держави по відношенню до вас буде прихильною, а стипендії стануть додатковою мотивацією продовжити і покращити знання. Дякую вчителям, бо в першу чергу це ваша особиста робота, і дякую вашим батькам за те, що піклуються і підтримуються вас», – звернувся Степан Барна до Віталіка Канія, учня 10-го класу Новосільської ЗОШ, Марійки Кудасюк, учениці 10-го класу Кімнатецької школи та Станіслава Петришина, учня 11-го класу Української гімназії ім. І. Франка. Саме вони здобули призові місця на ІV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2017/2018 навчальному році. На зустрічі з очільником області  школярам вручили дипломи та банківські картки на отримання стипендій. Сталося це тепер, тому що, коли відбувалося вручення у Києві, вони не змогли поїхати.

«Ми маємо можливість підсумувати наш рік, – продовжив голова ТОДА. – Він є надзвичайно важливим з точки зору розвитку освіти області. Вже три роки поспіль Тернопільщина перебуває у трійці лідерів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання. Це є свідченням того, що якість і умови навчання для наших дітей суттєво покращилися».

Від admin