Тільки уявіть, найстаріший рибальський гачок був зроблений близько 42 000 років тому! Уже тоді риба була одним з головних продуктів в раціоні людини. Зараз на прилавках магазинів можна зустріти величезну кількість видів риби . Щоб розібратися, чим саме корисний кожен з них, пропонуємо вам ознайомитися з наступними фактами.
Лосось
Ця риба має ніжне м’ясо оранжевого або рожево-червоного кольору. Вживання лосося корисне для шкіри, зміцнює нервову систему і регулює рівень цукру в кpові. За вмістом макроелементів в лососі переважають фосфор і калій. Тому м’ясо лосося неймовірно корисне для серцево-судинної системи.
Скумбрія
М’ясо скумбрії досить жирне і без дрібних кісток. Це джерело омега-3 жирних кислот, які нормалізують рівень холестерину. Білок, що міститься в скумбрії, засвоюється в 3 рази швидше, ніж м’ясний! Вживання скумбрії 1-2 рази в тиждень сприяє поліпшенню пам’яті, зниження цукру в кpові, зміцненню волосся і нігтів. Серед нутріціоністів існує думка, що скумбрія здатна омолодити організм завдяки великій кількості антиоксидантів в своєму складі.
Сардини
Сардини – відмінна сировина для приготування риби гарячого копчення. Вони містять йод, цинк і натрій і більш корисні, ніж біла риба. Їх жирні кислоти здатні зменшити симптоми псopіазу.
Анчоуси
М’ясо цієї дрібної рибки ніжне і соковите. Воно не містить вуглеводів, зате багате білком. Це один з кращих джерел вітаміну D, який так необхідний для росту організму.
Палтус
Регулярне вживання палтуса забезпечує профілактику хвоpоби Aльцгеймера. Селен, який міститься в м’ясі цієї риби, допомагає очистити організм від шлаків і токсинів. Печінка палтуса б’є рекорди за вмістом вітаміну А!
Райдужна форель
М’ясо райдужної форелі містить речовини, які зміцнюють стінки судин і нервові тканини. Щоб поліпшити пам’ять, достатньо з’їдати порцію форелі раз в тиждень.
Як бачите, кожен вид риби має свої переваги. Зрозумілим є одне: всі вони дуже корисні. Залишилося тільки з’ясувати, яка риба вам більше до смаку. Вибір за вами!