Лановецька районна філія Тернопільського обласного центру зайнятості спільно з прес-службою райдержадміністрації провела для представників місцевих засобів масової інформації прес–тур підприємствами Лановеччини під гаслом «Живи і працюй в Україні».

Директор районної філії обласного центру зайнятості Світлана Філюк, директор Лановецького районного комунального радіомовлення Сніжана Крещук, директор «Редакції газети «Голос Лановечини» Наталя Гамера та провідний інспектор організаційного відділу та інформаційної діяльності райдержадміністрації Едуард Харчишин першим відвідали ПрАТ «Лановецьке хлібоприймальне підприємство».

Під час зустрічі з керівником товариства Миколою Шевчуком вони дізналися про історію створення підприємства, перспективи його розвитку, умови праці. «Рік заснування підприємства, основним видом діяльності якого є складське господарство – 1944. І приємно сказати, що з тих років нам вдалося не тільки наростити обсяги виробничі площі, але і збільшити чисельність працівників. У період сезону жнив середня чисельність працівників становить більше шестидесяти. Середня заробітна плата по підприємству – майже шість тисяч гривень, – поінформував Микола Шевчук. – Із районною службою зайнятості ПрАТ співпрацює із початків її створення. За цей період підприємство подало у центр зайнятості інформацію про 229 вакансій, з них РЦЗ укомплектовано 208 (91%), укладено 4 договори на організацію профнавчання. Допомагаємо з роботою й переселенцям. Цьгоріч з квітня за направленням районної філії ОЦЗ на підприємстві працює внутрішньо переміщена особа. Товариство отримує компенсацію витрат роботодавця на оплату праці такої особи відповідно до укладеного зі службою зайнятості договору».
Цікавою для учасників прес–туру була екскурсія швейним виробництвом ТОВ «ВР-Текстиль», де вони побачили технологічний процес, ознайомилися із роботою швачок та закрійника. Директор підприємства Андрій Воронюк розповів, що підприємство займається пошиттям різних видів гардин і виготовленням аксесуарів до них та їх продажем, у тому числі через мережу Інтернет. Свою діяльність в даній галузі керівник підприємства розпочав ще у 2011 році як приватний підприємець, а тепер є директором підприємства, яке має швейний цех, салон штор «VRTextil» і в майбутньому надалі планує розширювати свою діяльність.
«У 2018 році за сприяння філії ОЦЗ у ТОВ «ВР-Текстиль» було працевлаштовано 11 безробітних ланівчан, з них троє – з виплатою компенсації єдиного соціального внеску та 3 – після завершення стажування. У даний час ще 2 безробітних проходить стажування безпосередньо на робочих місцях та після його закінчення будуть працевлаштовані», – додала директор філії ОЦЗ Світлана Філюк.
Учасники прес–туру поспілкувалися із керівниками підприємств щодо перспектив їх розвитку, кадрового забезпечення, шляхів співпраці з Лановецькою районною філією обласного центру зайнятості з питань добору та професійного навчання потенційних працівників.
 2018.9.04-Ланівці-текст-2

Від admin