Справа в тім, що на території, де тепер стоїть церква святих Петра й Павла, був склад отрутохімікатів і стіни будівлі й землі під нею на кілька метрів були просякнуті отрутою.

Бажання спорудити церкву в селі Мала Плавуча Козівського району в Богдана Завитія — директора тернопільської будівельної фірми «Явір», виникло після того, як йому наснився дивний сон. Приснилося успішному підприємцю, який багато років працює на ринку будівельних робіт і живе в Тернополі, що нібито він пригнав у своє рідне село Мала Плавуча кран і почав зводити храм. І не де-небудь, а на місці старого костелу, де десятки років зберігалися отрутохімікати.

Чоловік, який живе за Божими заповідями, перейнявся побаченим у сні й сприйняв це за знак. Рішення прийняв відразу — буде зводити храм на місці костелу. Польська громада, якій належала будівля, погодилася на таке перетворення, адже ніхто б інший не взявся до такої роботи — занадто багато коштів і зусиль потрібно було прикласти, щоб убезпечити це місце від зловонного запаху, а землю звільнити від отрути.

Невдовзі Богдан Миколайович справді прислав техніку в село й працівники будівельної фірми вивезли з місця, де був у костелі склад, тонни отруєної землі, будівельних відходів. А через три роки на цьому місці виросла церква.

Богдан Завитій не обмежився цими роботами. Було облагорожено територію старого цвинтаря, збудовано біля храму дзвіницю. Також Богдан Завитій на території церкви побудував стації Хресної дороги.

— Переконаний, що потрібно жити за законами Божими: десятину від заробленого віддай на благочинну справу, — каже Богдан Миколайович. У цьому його підтримує дружина п. Оксана.

tserkva1

Повідомляє 7 Днів 

Від admin