Незабутній вечір духовної музики та співу подарував тернополянам хор з Арканзасу «Master’ Singers», який виступив 18 квітня у ПК «Березіль». Саме з Тернополя 80 американських музикантів розпочали свій благодійний тур Україною.

Хор з Арканзасу під керівництвом диригента Ларрі Грейсона виконував композиції на Великодню тематику у стилі госпел та спірічуелс, які є характерними для південної частини США.

Як розповідає ініціатор заходу Майкл Готт, музиканти вирішили приїхали в Україну із самого серця Америки — штату Арканзас, тому що люблять українців та виконують пісні, які “говорять” до людей. Учасники хору живуть у 20 різних містах, але зустрічаються раз на місяць для спільних репетицій. Більшість хористів прибули в Україну вперше.

«Дуже добре, що такі концерти відбуваються у нашому місті. Ми зацікавленні в розвитку міжкультурних відносин із різними країнами, у тому числі і з США, бо Тернопіль – перше місто в Україні, яке заявило про західний вектор розвитку, тому ми і надалі будемо сприяти подібним концертам», – зазначив начальник управління культури і мистецтв міської ради Олександр Смик.

До слова, Майкл Готт, який є одночасно керівником благодійної організації MGI, добре відомої в Україні завдяки проведенню шкіл практичної англійської мови, має намір організувати у Тернополі безкоштовні курси англійської мови. Для цієї мети в 2019 році у місто приїде 25 американських волонтерів.

img-7949-04040418

 

Від admin