25 жовтня 2024 року з нагоди Дня української писемності та мови в бібліотеці Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського писали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Локацією, для написання диктанту став читальний зал університетської книгозбірні.

Цьогорічний радіодиктант, який справедливо вважають найбільшим українським флешмобом, у двадцять п’ятий раз об’єднав знавців та прихильників української мови в всьому світі. Автором тексту диктанту під назвою «Магія голосу» стала відома українська письменниця Оксана Забужко. Він став подарунком до ювілею Українського Радіо, яке 16 листопада 1924 року святкує 100-річчя.Читав текст Павло Вишебаба – військовий, письменник і музикант.

До написання диктанту в бібліотеці ТНМУ долучилися працівники книгозбірні та студенти групи ММ 104 разом з куратором професоркою Ларисою Федонюк.

Текст радіодиктанту буде оприлюднено 28 жовтня, об 11:00 на сайті Українського Радіо та на сайті Суспільне Культура.

Написання радіодиктанту Національної єдності – це не просто перевірка наших мовних знань, це солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово.